Які особливості сівби пивоварного ячменю – AgroTimes

[ad_1]

Для вирощування пивоварного ячменю найпридатнішими є високі репродукції сорту – не нижче другої.

Про це пише кандидат сільськогосподарських наук Микола Романенко у журналі The Ukrainian Farmer.

Технологічні операції мають бути спрямовані на розв’язання таких завдань:

  • отримати дружні, рівномірні сходи, не допустити асинхронного розвитку пагонів упродовж вегетації;
  • забезпечити збалансоване мінеральне живлення – важливо не допустити надмірного живлення азотом, особливо у другій половині вегетації, на етапі формування зерна;
  • організувати якісний захист посівів від бур’янів, хвороб, шкідників і полягання;
  • не допустити перестою, своєчасно зібрати врожай і довести його до регламентованих кондицій.

Досягнення поставлених цілей лежить через виконання низки агрозаходів. Зокрема, для сівби беруть ретельно очищене, відкаліброване з енергією проростання понад 90% насіння.

Насіння слід до сівби обробити комплексом захисно-стимулювальних препаратів із додаванням інсектицидного компонента, а також фунгіцидів тривалої дії. Оскільки ячмінь не має потужної глибокопроникної кореневої системи, бажано його розміщувати на зораних на глибину 25 см площах.

Сівбу проводять у ранні терміни, відразу за настання фізичної стиглості ґрунту з нормою висіву 3–3,5 млн/га схожих зерен на глибину 2–3 см. Сівбі передує якісна культивація та внесення мінеральних добрив. Орієнтовно вносять 1,5–2 ц/га нітроамофоски та 1–1,5 ц/га аміачної селітри.

Нагадаємо, пивоварний ячмінь науковець радить розглянути як альтернативу олійним у сівозміні. Раніше повідомлялося, які особливості вирощування пивоварного ячменю.

[ad_2]


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra