У ФГ «Валентина» презентували новинку – яблучно-обліпиховий сік прямого віджиму – Techdrinks.info

Власники відомого ФГ «Валентина», що на Київщині, розширили асортимент соків прямого віджиму. Так, новинку – яблучно-обліпиховий сік – виробники презентували під час Першої Міжнародної науково-практичної конференції «Овочівництво та ягідництво: відкритий і закритий ґрунт. Технології та інновації», що відбулася 29 лютого в Києві, в готельно-ресторанному комплексі «Верховина». Більше про цей сік, а також про інші новинки, розповіла співзасновниця господарства Інна СЕМЕРОГ.

Яблучно-обліпиховий сік ми зробили у співпраці з засновником ФГ «Фама» Василем Мартюком, який зараз боронить Україну на передовій.

– Спочатку ми придбали у ФГ «Фама» обліпиху для джему. І нам передали заодно обліпихове пюре. Спочатку ми навіть не розглядали цей варіант купажу соку в нашому асортименті, якби не Василь Мартюк, за ініціативи якого нам надіслали обліпихове пюре, щоб ми спробували з ним попрацювати. Коли ми попрацювали з цим пюре, оцінили його органолептичні та фізико-хімічні властивості, то проголосували цілою командою за те, щоб додати яблучно-обліпиховий сік у нашу лінійку. Після цього ми придбали партію пюре та зробили 200 упаковок соку, – поділилася Інна Семерог.

Взимку у ФГ «Валентина» щотижня проводили благодійну
акцію для підтримки ЗСУ – продавали безалкогольний яблучний глінтвейн за донат.
За кошти, які передавали волонтерам, купували грілки для військових, від яких
був запит на них.

– Коли в середині лютого у нас у продажу з’явився яблучно-обліпиховий сік, то прибуток від його реалізації ми передали на збір, який був тоді відкритий для потреб підрозділу, в якому служить Василь Мартюк, – розповіла співзасновниця господарства «Валентина».

Сік має досить високу кислотність – 3,16-3,2. Тому, за
словами співзасновниці господарства, аудиторія споживачів цього соку менша, ніж
аудиторія прихильників солодких соків.

Також цього року у ФГ «Валентина» презентували сік із
яблук з червоним м’якушем Байа Маріса.

– Яблука цього сорту за текстурою не дуже соковиті, якщо порівнювати з такими сортами, як Хоней, Гала чи Фуджі. Вони більше схожі на Ренет Симиренка. Тому багато фудблогерів позиціонують їх як хороший варіант для запікання. А ще ці яблука дуже добре себе демонструють під час сушіння. Ми придбали плоди цього сорту у ФГ «Гадз» для експерименту – і задоволені. Нам сподобалося, як яблука віддають сік. Для початку зробили 400 упаковок цього соку. Але плануємо восени 2025 року висадити цей сорт у своєму саду та робити з них сік постійно. Уже замовили для цього саджанці у Максима Заріцького, – поділилася Інна Семерог.

Також у 2023 році у ФГ «Валентина» висадили малину, і
планують виготовляти чистий малиновий сік, а не мікс із яблуком.

Зараз у ФГ «Фама» збирають кошти на придбання нічних дронів та БпЛА для 44 ОАБр. На фейсбук-сторінці господарства можна придбати за донат обліпихово-апельсиновий чай. Усі кошти будуть спрямовані на допомогу ЗСУ. Щоб долучитися до донатів, переходьте за посиланням.

Більше про технології виготовлення соків у ФГ «Валентина» читайте в журналі «Садівництво та Овочівництво. Технології та Інновації» № 2 2023 року. Журнал можна завантажити безкоштовно за посиланням.


Джерело https://techdrinks.info

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra