Фермери почали пророщувати картоплю – AgroTimes

Картоплярі почали пророщувати картоплю для висаджування на початку квітня. Для цього була підвищена температура в приміщеннях, картопля розкладена в спеціальні яшики невеликим шаром. Приміщення досвічується світлодіодними лампами.

Про це у відео на своїй сторінці у Фейсбук розповів Павло Булгаков, міжнародний консультант зі зберігання овочів.

Він зазначив, що температурний діапазон пророщування – від 12 до 15 градусів. Висота штабелів ящиків – понад 3 метри.

Нині на деяких картоплинах з’являються ростки та корінці. Через півтора місяця, коли картопля буде висаджуватися, буде вже видно навіть зародки листків.

Нагадаємо, ми писали, що якісне пророщування насінневої картоплі забезпечує отримання вдвічі вищого раннього врожаю на 50-ий день, на 50-55% – на 60-ий день і на 30% на 70-ий день після посадки. Окрім цього, врожай з’являється на 2 тижні раніше. У рослин підвищується стійкість рослин до ризоктоніозу.


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra