Асортимент хлібобулочних виробів залежить від культури споживання — AgroPortal.ua
Українські пекарі сьогодні пропонують широкий асортимент хлібобулочних виробів, але все обмежується не лише рецептурою, а й культурою споживання покупців.
Про це повідомив президент «Всеукраїнської асоціації пекарів» Олександр Тараненко під час Agro Ukraine Summit 2024.
Попит визначає пропозицію. Ми, наприклад, можемо зробити суперкорисний хліб, випекти його лише з цільнозернового борошна без добавок і додавання пшеничного борошна, але це буде продукт не масового споживання, адже за смаковими якостями він дуже поступається традиційному хлібу. Тож проблема не лише в рецептурі, але й в культурі харчування українців.
Він також додав, що безглютенова продукція, яка зараз набуває популярності у споживачів, пояснюється більше маркетинговим ходом.
«Алергічна реакція на глютен відслідковується приблизно у 1% людей. Якщо порівняти з алергічними реакціями на здорові продукти харчування, наприклад, мед, яйця, морепродукти, то там спостерігається набагато більша їх кількість. Але ж ніхто не говорить, що ці продукти шкідливі», — зазначає Олександр Тараненко.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua