Пробіотики підвищують продуктивність свиней на відгодівлі – AgroTimes
Застосування пробіотиків у раціонах свиней на відгодівлі має за головну мету підвищення продуктивності, пише журнал The Ukrainian Farmer.
Пробіотики все ще можуть діяти та посилювати ріст, особливо на ранніх стадіях вирощування або за раціонів із високою щільністю.
Поліпшення якості м’яса, його органолептичних властивостей може стати ще однією метою використання пробіотиків на цьому етапі: вони впливають на колір, мармуровість і консистенцію м’яса, зменшують кількість потенційно зоонозних інфекцій, як-от Salmonella spp.
Нарешті мало вивчений, але цікавий потенціал пробіотиків ‒ зниження забруднення довкілля гноєм тварин. Зокрема, деякі пробіотики зменшують уміст потенційних забруднювальних речовин гною ‒ шкідливого газу в фекаліях або аміаку, особливо в свиней, яких годують раціонами з високою щільністю поживних речовин.