На Харківщині виготовляють варення із червоного перцю – AgroNews
Спеціалістка Близнюківської селищної ради, що на Харківщині, Олена Шаріпова заснувала власне підприємство – мануфактуру смаколиків «Трипівень». Найпопулярніше з її виробів – варення з червоного перцю: воно солодке, але з гірчинкою, трошки полум’яне. Про це повідомляє ШоТам.
Ідея зародилася після повномасштабного вторгнення росії, коли жінка повезла дітей до родичів на Волинь у безпечне місце. У першу чергу це були пошуки місцевої ідентичності, чогось такого, що б людей приваблювало і запам’ятовувалося. Як у Львові є кава, у Близнюках – варення з перців.
Усі інгредієнти місцеві, близнюківські: помідори, перці, часничок, мед, духмяні трави. Ну от хіба прованські трави в рецептах не звідси.
«Почалися мої чаклування на кухні. Рецепт від куми, ідеї з інтернету, власні кулінарні фантазії, і в результаті з’явилася мануфактура ковбойських солодощів «Трипівень», – розповіла Олена.
Крафтовому виробництву лише кілька місяців. Готують тут у вільний час. Про прибуток поки не говорять: можуть продати одну баночку на тиждень, а можуть три за день. Тож іще навіть у нуль не вийшли після придбання сушарки для помідорів.
Втім, цей маленький бізнес уже має благодійну складову: частину коштів від продажів Олена віддає односельцям, які плетуть сітки для військових. Чоловік Олени Рустам майже 10 років як боронить Україну від російських загарбників.