З березового соку навчилися варити органічний сироп – SEEDS
Компанія із Фінляндії Kvarken навчилася варити сироп із березового соку. Новий продукт випустили під брендом Birch Syrup та презентували на виставці Free From Functional Food в Амстердамі, пише SEEDS.
Хоча березовий сироп містить багато природних цукрів (глюкози й фруктози), на смак він кисло-солонуватий і скоріше нагадує соєвий соус або оцет. Використовувати його можна так само — додавати до маринадів, соусів або поливати солодощі.
Деякі скандинавські компанії уже спробували березовий сироп на морозиві та смаколиках для веганів.
«Ми збираємо сік берези, потім видаляємо воду осмосом і варінням. Для отримання літра сиропу потрібно 100-140 літрів березового соку», — розповіла Nutritioninsight Каріна Ренн, менеджер із продажу Kvarken.
Kvarken збирає лише частину соку, тому не шкодить самим деревам. Збір зазвичай проходить у квітні.
Сироп має темний колір та карамелізований смак з відтінками сушеної сливи і ягід ялівцю. Також він сертифікований як органічний. У Kvarken акцентують, що смак березового сиропу складний і значно відрізняється від кленового. Зате він чудово підходить до різних видів м’яса та лосося чи форелі.
Запрошуємо фахівців аграрного бізнесу взяти участь у Відкритій Міжнародній конференції: СТАЛИЙ АГРОБІЗНЕС: “ТРАДИЦІЇ.НІШІ.ЕКОПРАКТИКИ.ТЕХНОЛОГІЇ”
Конференція відбудеться 14.02.2024 в рамках виставки “АГРОВЕСНА“ о 12:00 у Київському МВЦ.
УЧАСТЬ БЕЗКОШТОВНА ЗА УМОВИ ПОПЕРЕДНЬОЇ РЕЄСТРАЦІЇ