Астарта наростила виробництво кормів — AgroPortal.ua
Агропромхолдинг «Астарта-Київ» у 2023 році збільшив виробництво кормів, оскільки більше уваги почав приділяти м’ясному скотарству.
Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів начальник управління тваринництва компанії «Астарта» Ярослав Кушнір, пише AgroTimes.
«Працювали з гібридами, закладали чималі площі тестових ділянок — попри війну, поліпшувати корми та їхню перетравність потрібно постійно, — зауважив він. — Тому ми закладаємо великі обсяги кукурудзяного силосу. Також використовуємо значну кількість сінажів однорічних трав: озимого жита (збільшили проти показника попереднього року), люцерни».
За словами Ярослава Кушніра, 2023 рік видався надзвичайним для люцерни, й вони отримали чотири повноцінних укоси.
«Кілька останніх років наші агрономи достойно попрацювали з цією культурою», — додав він.
«Астарта» має цукрове виробництво, тому закладає значні обсяги жому цукрових буряків високої якості.
«Зважаючи на те, що від наших партнерів є запит на підвищення вмісту жиру в молоці, ми працюємо з раціонами корів, — розповів Ярослав Кушнір. — Ширший асортимент кормів дозволяє нам досягти кращих фізико-хімічних показників молока, вмісту жиру, що, відповідно, позначається на ціні молока».
Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).