Названо культури, які будуть пріоритетними для аграріїв наступного року
Аграрії бачать, що сьогодні вигідно працювати з тваринництвом. В Україні зростає кількість свинокомплексів та молочних ферм, тому очікувано, що збільшуватимуться посіви сої для виробництва протеїнових комбікормів.
Про це повідомив народний депутат та член Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук під час обговорення підсумків аграрного сезону та планів на наступний рік.
«У 2024 році збережеться тренд до збільшення площ під олійними культурами, зокрема соняшником. На олію є попит. Також зростатимуть посіви ріпаку. Аграрії більше сіятимуть пивоварного ячменю, адже економіка на ньому цього року була досить непоганою, і був певний дефіцит на ринку», — зауважує Дмитро Соломчук.
За його словами, в південних регіонах збільшуватимуть посіви ярої пшениці, особливо твердих сортів. Крім того, очікується зростання площ під цукровим буряком, оскільки на цукрі сільгоспвиробники мають досить хорошу економіку.
«Невеликі та прогресивні аграрії переходять на різні нішеві культури, навіть такі, які до цього в Україні не вирощувалися», — вважає Дмитро Соломчук.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua