Як роблять джин і що в ньому незвичайного

 

Починаючи з нідерландського «дженевера», веде свою історію gin – спадкоємець монастирських настоянок. Він з’явився в XI столітті як результат експериментів, коли шукали панацею від багатьох хвороб. Згодом потрапив до Англії та вже звідти поширився по світу. Сьогодні його виготовляють у багатьох країнах, дотримуючись традиційних принципів.

 

Головні секрети виробництва

Основа майбутнього алкогольного напою – спирт. В основному, використовується пшеничний дистилят, іноді чистий ячмінний або з додаванням, наприклад, кукурудзи. Вода повинна бути максимально очищена, без мінералів, ароматичних домішок і специфічних присмаків. Третя ключова складова – ягоди ялівцю, який надає впізнаваний хвойний відтінок. Інші компоненти додають у фірмовий джин на розсуд виробника, від спецій і прянощів до м’яти, цедри лимона і різних фруктів.

Як з усього цього виходить спиртне, залежить від конкретного методу виготовлення:

  1. Дистиляція. Досить дорогий процес, який дозволяють собі тільки великі компанії. 97% спирт спочатку розбавляють водою, потім збагачують добавками і піддають перегонці. Дистилят дуже міцний, тому його знову розводять і вже потім розливають по пляшках.
  2. Змішування. Такий спосіб набагато дешевше, але і результат менш якісний. Готується «джинова есенція» в малих перегінних апаратах. Отриману рідину змішують зі звичайним спиртом і розбавляють водою безпосередньо перед розливом.
  3. Мацерація. Передбачає особливий додатковий етап. Підготовлена суміш витримується в темному прохолодному місці приблизно тиждень. Це робить процес тривалішим, але дає більшу насиченість.

 

Відмінні характеристики і правила вживання

Незалежно від технології та виробничих тонкощів, продукт дивовижний. За нейтральністю він схожий з горілкою – ніякої зайвої гіркоти або вираженої солодкості. Міцність відтінюється хвойно-трав’яним акцентом, смак незвичайний, аромат багатогранний. Плюс – приємний легкий холодок, витончений післясмак, і цьому алкоголю немає рівних. До того ж існують безліч цікавих різновидів, завжди доступних на онлайн-платформі Маудау.

Від класичних, м’ятних і ванільних до апельсинових і грейпфрутових, полуничних і кавових – всі вони виділяються характерною пікантністю. Попри це, досить невимогливі:

  1. можна пити як в чистому вигляді, так і розведеними;
  2. охолодженими до 4–6 °C;
  3. на аперитив, з чарок об’ємом 50–60 мл;
  4. доповнювати льодом або тоніком;
  5. подавати з м’ясом, креветками і мідіями, твердими сирами, фруктовою нарізкою.

 

Окрема тема – поєднання в коктейлях. Що стосується алкоголю, то чудово підходять і горілка, і вермути, ром або текіла. В іншому, дозволені різноманітні інгредієнти, починаючи з лимонного соку і цукрового сиропу, закінчуючи вершками і фруктами для прикраси. Як простіший, так і надскладний мікс заряджає енергією, допомагає розслабитися і навіває думки про прекрасне.

 

Agri-gator

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra