Фермери Одещини захопилися овочами та знизили якість винограду – AgroTimes

В Одеській області сьогодні фермери закладають переважно овочі, особливо багато капусти, та не хочуть зв’язуватись з багаторічними культурами, щоб чекати урожаю два-три роки.

Такими спостереженнями поділився з журналом «Садівництво по-українськи» відомий виноградар Михайло Павлівський, власник ФГ «Павлівське» (Херсонська область), який тимчасово через війну залишив власне господарство та переїхав до Одеси.

«Люди нічого не хочуть змінювати, мовляв, час такий, – прокоментував він ситуацію. – І будуть наступати на ті ж самі граблі. Помідор-сливку вже приймають по 4-5 грн/кг у переробку. На наступний рік навіть важко прогнозувати, що буде з овочами. Наприклад, ми були у господарстві групи компаній «Агроф’южн», у яких в цьому році було 1,5 тис. га томатів, а на 2024 рік вони планують вже 3 тис. га. Але ж їм це вигідно, бо у них замкнутий цикл виробництва, вони експортують продукти переробки томатів у десятки країн світу на відміну від дрібних фермерів».

З іншого боку асортимент і якість урожаю винограду на місцевих ринках Одещини Павлівський характеризує як «дуже середнє»: багато Молдови та подібних сортів, є точки, де можна знайти Лівію та Аркадію, але якість цього винограду середня – відповідно середня і ціна, каже експерт.

«Для порівняння: ми працювали останній час з супермаркетами, які вимагали якості, і ми її робили, то там і ціна інша», – резюмував Павлівський.

 


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra