Пташки-булочки та копчений мед. У Парижі пройшов поп-ап бранч української кухні
У столиці Франції пройшов поп-ап бранч української кухні. Це спільна ініціатива шеф-кухарки Avangarden Марини Корсун та шеф-кондитерки Mater.Paris Аліни Прокопенко.
Ідея колаборації виникла у шефинь через схожість закладів, у яких вони працюють. Обидва проєкти поєднують у собі галерею сучасного мистецтва з рестораном.
Бранч тривав два дні — 4-5 листопада. Парижанам пропонували 7 страв з додаванням українських локальних продуктів, які Марина Корсун власноруч привезла з Києва спеціально для цієї події.
Гості бранчу мали нагоду спробувати: солоні ліниві вареники з базиліком і пармезаном; солодкі ліниві вареники з кремом із рожевого яблука; пташки-булочки та ніжний паштет з курячої печінки; медівник з копченою грушею; млинці з кленовим сиропом, кремом маскарпоне та апельсином; сирник з маком, ромашковим кремом та медовим пилом; пасту з телячими щічками та українським трюфелем.
Страви подавали у автентичних керамічних тарілках українського скульптора Андрія Опришка.
Джерело фото: Аліна Прокопенко // Instagram