Вчені оприлюднили невідомі шкідливі властивості винограду – AgroNews

Згідно з даними книзі рекордів Гіннеса найстаріша лоза знаходиться в Словенії, м Марібор. Лозі більше 400 років і вона до сих пір плодоносить. Про це повідомляє greenpost.ua, пише agronews.ua.

Завдяки археологічним знахідкам можна простежити історію виноградарства. Так на території сучасної Грузії знайдена посуд із залишками вина, приблизний вік якої 8 тис. рроків. У Вірменії археологи виявили стародавню виноробню, якій приблизно 7 тис. років.

Виноград багатий вітамінами, амінокислотами, мікроелементами, клітковиною, пектинами, ферментами, ефірними оліями. Користь, яку виноград може принести організму, важко переоцінити.

Що може виноград:

нейтралізувати дію холестерину;
нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, відрегулювати метаболізм, усунути запори, надати сечогінну дію;
налагодити роботу нервової системи, знизити стомлюваність, відновити сили, надати бадьорості, підвищити працездатність;
зміцнити стінки кровоносних судин, зменшити, таким чином, ризик виникнення серцево-судинних захворювань;
має антиоксидантні властивості, відновлювальний та протипухлинний ефект;
очистити організм, вивести важкі метали та навіть радіоактивні сполуки;
насичує організм вітамінами групи B, що поліпшує функції кровотворення;
нормалізує рівень гемоглобіну;
допомагає у боротьбі з грибковими захворюваннями;
покращує колір обличчя та стан шкіри;
покращує стан волосся, нігтів, зубів, кісток завдяки наявності у ягодах великої кількості фосфору, кальцію та рибофлавіну,
стимулює роботу серця завдяки наявності в ягодах такого компонента як калій.

Серед лише цілющих властивостей винограду те, що він здатний підвищувати рівень окису азоту в крові, таким чином запобігаючи утворенню тромбів.

Виноград корисний ​​при таких недугах як астма, хронічні запори, нетравлення шлунка, проблеми з печінкою, хронічна втома, омолоджує організм, а виноградний сік ефективний у лікуванні мігрені.

Який виноград корисніший

Кожний сорт винограду має свої переваги та протипоказання:

Для осіб, які страждають на алергію або мають схильність до алергічних реакцій, рекомендується вживання зеленого винограду. Сік із ягід зеленого кольору сприятиме підвищенню імунітету, бадьорості та рівня енергії
У білому винограді найнижчий вміст цукру.
Для стимуляції імунної системи чи лікування офтальмологічних захворювань рекомендується вживання синіх сортів винограду, оскільки вони містять антоціани.
Для одержання  антиоксидантів рекомендується червоний виноград. Сорти винограду червоних відтінків мають потужні протибактеріальні властивості, захищаючи організм від мікроорганізмів, бактерій, вірусів і паразитів. Також сік червоних сортів винограду є ефективним у разі лікування герпесу.
Сік із темних сортів винограду чинить протипухлинну дію на організм, простимулює роботу мозку та сприятиме покращенню зору.

Зелений виноград у великих кількостях також може завдати шкоди – икликати яскраво виражений проносний ефект та кишкові розлади. Для людей, схильних до алергічних реакцій, не рекомендується вживати сорти чорного винограду.


Джерело https://agronews.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra