Важливий пробіотик 2 в 1 для птиці – термостійкий продуцент молочної кислоти – AgroTimes

Пробіотики для вирощування птиці поділяють на дві великі категорії: спороутворювальні бактерії та бактерії, що продукують молочну кислоту (МКБ), пише журнал «Наше птахівництво».

Спороутворювальні пробіотики, переважно Bacillus, придатні для застосування в комбікормах, бо легко витримують гранулювання. Також вони здатні пригнічувати грампозитивні патогенні бактерії та виробляти травні ферменти.

Натомість МКБ продукують велику кількість молочної кислоти – активної речовини, що має багато способів дії, одночасно пригнічує зростання рН-чутливих шкідливих бактерій і є субстратом для інших корисних для здоров’я бактерій кишківника. До того ж МКБ – швидкі колонізатори, тому їх сприятливий вплив швидко досягається. Однак вони чутливі до високих температур і тиску, через що МКБ непридатні для гранульованих кормів.

Але пробіотик на основі штаму Bacillus coagulans DSM 32016 поєднує найкраще з обох категорій: він – термостійкий продуцент молочної кислоти. Завдяки утворенню спор цей пробіотик протистоїть стресовим чинникам навколишнього середовища під час гранулювання, зберігання та транспортування, витримує підвищену кислотність шлунку, щоб нарешті прорости в тонкому кишківнику, де його дія необхідна. У B. coagulans DSM 32016 є й інші переваги для здоров’я кишківника та загального здоров’я тварин.


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra