В Україні з’явився новий виробник шоколаду з какао-бобів — AgroPortal.ua

Бренд SoYKa chocolate з’явився рік тому. Його власниця Юлія Савинська релокувала свою кондитерську з Краматорська на Закарпаття, та, не побачивши перспектив збуту своїх десертів, розпочала готувати шоколад.

Про це AgroPortal.ua підприємиця розповіла в прямому ефірі Instagram.

 

propData.content.image

Юлія Савинська, засновниця бренду SoYKa chocolate

Крафтовий шоколад саме з какао-бобів — це продукт, який ще не дуже поширений. Він не є шкідливим: замість білого цукру додаємо кокосовий, а підсолоджувач замінюємо еритритолом, який має нульову калорійність і вважається найбезпечнішим замінником, оскільки не впливає на рівень цукру в крові.

Сьогодні бренд SoYKa chocolate виготовляє до 40 кг шоколаду на місяць. Какао-боби у виробництві підприємиця використовує з Венесуели та Мадагаскару.

«Я перепробувала в роботі багато какао-бобів — з різних країн, регіонів та навіть з різною ферментацією. Коли боби дозрівають, їх розбивають, зернятка складають у ящики, і вони ферментуються у власному соку 4-7 днів. Після цього їх висушують і відправляють на великі хаби Європи, де їх можуть досушити і лишають на зберігання», — пояснює шоколатьє.

Останню закупівлю вона робила разом з іншими виробниками в Нідерландах.

Крафтовий шоколад можна придбати через Instagram та сайт. А ще — в кав’ярнях Закарпаття та Краматорська. Ціна за батончик — 50 грн. Це вище, ніж масмаркет, але нижче, ніж у крафтярів, які працюють із какао-бобами.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua


Джерело http://agroportal.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra