Названо причини низької вартості фундука – AgroNews

За неправильного зберігання фундуку, яке дуже поширене в Україні, протягом двох-трьох місяців в ньому виникають токсичні речовини – афлатоксини. Про це розповів засновник компанії Filbert (Одеса) Максим Шейко, пише agronews.ua.

Через неправильне сушіння ядро відокремлюється від шкаралупи і стає дуже крихким, додає він. У такому вигляді на світовому ринку фундук не продати – він дуже впаде в ціні.

Коли переробному підприємству Filbert почало бракувати власно вирощеного фундука, вони почали шукати його у інших виробників в Україні. Виявилося, що у більшості фермерів – низька якість фундука.

«Багато хто збирає його та сушить буквально на брезенті або на бетоні, оцінюючи ступінь його сухості на око, точніше на дотик, – пояснив Шейко. – Далі запакували в мішки, аби міль не пошкодила і поклали на склад. За такого відношення через якийсь час фундук починає пріти. Волога піднімається, і сприяє виникненню афлотоксинів».

У сезон 2022/2023 одна з українських компаній, яка продавала фундук у шкаралупі до Італії та Словаччини, втратила через низьку якість половину ціни, розповідає Шейко.

«Пізніше вони вирішили продавати вже колотий горіх, але їм дали 4,30 євро – це на жаль теж збиткова ціна, а значить, шлях в нікуди. Тому ми й переналаштувалися на переробку», – резюмував власник одеського підприємства.


Джерело https://agronews.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra