Агроном пояснив як робити «чашу» на фундуку – AgroTimes

У перші роки вегетації італійський сорт фундука Tonda Di Giffoni формують у вигляді «чаші».

Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів головний агроном фундукового саду холдингу «Галс Агро» Єген Лайтер. Господарство вирощує сорти групи Ферреро за італійською технологією.

«У випадку «чаші» не треба з середини вирізати геть усе – якщо середина буде у вас відкрита, вся крона просто догори піде, а якщо чаша наповнена чимось – вона розкривається», – пояснив агроном.

Так само він радить чинити і з посадкою фундука кущем, якщо потрібно, щоб він розкрився. Коли всередині куща багато листя, той загалом краще розростається – достатньо прорідити його, і рослина буде рости повільніше.

«Тому якщо хочете нагнати вегетативну масу, тримайте його, так би мовити, набитим – він тоді повідганяє вам пагони, – сказав Лайтер. – Потім прорізати, і після цього кущ почне закладати бруньки. Це у перші роки формування, потім у період плодоношення будуть діяти інші правила».

 


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra