У «Козівській ремісничій броварні» готують гречане пиво – Techdrinks.info
Незабаром «Козівська реміснича броварня», що на Тернопільщині, випустить у світ гречане пиво. Зараз воно на фінальному етапі приготування. Про це журналу «Напої. Технології та Інновації» розповів засновник броварні Володимир ЯРЕМА.
– Зараз гречане пиво на фінальній стадії бродіння. Гречку для нього ми виростили на своєму городі. За основу для виробництва цього пива взяли портер. Але наше пиво не таке міцне. Це буде темний ель з гречкою. Родзинка нашого пива криється в вираженому ароматі гречки та яскравому післясмаку, – каже Володимир Ярема.
Фішка «Козівської ремісничої броварні» в тому, що її засновник втілює порою навіть несподівані експерименти. Так, окрім гречаного пива, Володимир Ярема готує до виходу в світ пиво з винограду, з яблук і кориці. Для їхнього виробництва пивовар використовує дріжджі для ігристих вин. Експериментує Володимир Ярема і з безалкогольним пивом. А також в асортименті має цікаве пиво «Чічка», в основі якого – 8 трав і спецій, а також пиво з ромашкою та медом.
Володимир Ярема каже, що мистецтво пивовара – це постійні експерименти, особливо коли йдеться про невелику броварню, як то «Козівська реміснича броварня».