Низька якість української пшениці надає підтримку внутрішнім цінам – AgroTimes
Українські борошномели все частіше повідомляють про низьку якість пшениці нового врожаю.
Про це повідомляє «АПК-Інформ».
Більшість переробників при спілкуванні з експертами ІА «АПК-Інформ» зауважили, що переважно надходять пропозиції зернової з низьким вмістом білка – до 11%, незначна частина – на рівні 11-12% і лише поодинокі пропозиції зернової з вмістом білка на рівні 13%. Деякі переробники прогнозують, що в окремих регіонах країни сумарна частка пшениці 2 і 3 класу в п.р. не перевищить 10% від загального виробництва.
Ситуація, що склалася з якістю пшениці, надає суттєву підтримку цінам. За даними ІА «АПК-Інформ», поточного тижня більшість українських борошномелів продовжували поступово підвищувати закупівельні ціни на продовольчу пшеницю. Так, станом на 23 серпня ціни попиту на пшеницю 2 і 3 класу фіксуються найчастіше в межах 5700-6700 грн/т і 5500-6500 грн/т СРТ відповідно, що вище показників кінця минулого тижня на 100-200 грн/т, проте більшість покупців підвищували найчастіше мінімальні і наближені до них ціни.
Зі свого боку аграрії продовжують стримувати продаж якісної зернової, що надає додаткову підтримку цінам.
Нагадаємо, продавці пшениці намагаються тримати ціни.