Борщ продовжує дешевшати в серпні – AgroTimes
Продукти, необхідні для приготування 4-5-літрової каструлі борщу за традиційним рецептом на Донеччині за два тижні подешевшали зі 183,81 грн до 167,69 грн за рахунок зниження цін на овочі та м’ясо. Подорожчали за цей час лише олія та спеції, яких для борщу треба не так багато.
Про це свідчать дані моніторингу агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОВА.
Зазначається, що у другій половині липня в супермаркетах області найбільше подешевшала морква – на 18,66 грн/кг – до 32,77 грн/кг. Ціна картоплі за цей час знизилася на 14,83 грн/кг – до 15,47 грн/кг. Буряк подешевшав на 14,43 грн/кг – до 30,50 грн/кг. Ціна цибулі зменшилася на 8,94 грн/кг – до 27,33 грн/кг, а капусти – на 6,83 грн/кг – до 18,40 грн/кг.
Нагадаємо, що гуртові ціни на овочі на Львівському ринку «Шувар» можна подивитися у цьому матеріалі.