Захисні реакції органічних фруктів дають вищу якість – AgroTimes
У плодах деяких культур, отриманих методами органічного землеробства, спостерігали вищий вміст біофлавоноїдів та вітаміну С, ніж у вирощених традиційно.
Про це йдеться у статті доктора наук, академика ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова» В’ячеслава Власова журнала «Садівництво по-українськи».
«Це наслідок захисних реакцій, які можуть бути пов’язані з посиленням окислювального стресу під час органічного вирощування», – пише науковець.
Наприклад, у плодів суниці, вирощуваної за органічною технологією, якість плодів є вищою порівняно з отриманими традиційно. Органічні яблука — солодші й не такі терпкі як вирощені традиційно (у межах одного помологічного сорту). А от у плодів органічного персика маса, вміст вуглеводів, рН соку й здатність до зберігання майже така сама, як і у плодів, вирощених традиційно.