Захисні реакції органічних фруктів дають вищу якість – AgroTimes

У плодах деяких культур, отриманих методами органічного землеробства, спостерігали вищий вміст біофлавоноїдів та вітаміну С, ніж у вирощених традиційно.

Про це йдеться у статті доктора наук, академика ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова» В’ячеслава Власова журнала «Садівництво по-українськи».

«Це наслідок захисних реакцій, які можуть бути пов’язані з посиленням окислювального стресу під час органічного вирощування», – пише науковець.

Наприклад, у плодів суниці, вирощуваної за органічною технологією, якість плодів є вищою порівняно з отриманими традиційно. Органічні яблука — солодші й не такі терпкі як вирощені традиційно (у межах одного помологічного сорту). А от у плодів органічного персика маса, вміст вуглеводів, рН соку й здатність до зберігання майже така сама, як і у плодів, вирощених традиційно.


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra