В Україні готують гігієнічні вимоги до продуктів тваринного походження — AgroPortal.ua
В Україні планують затвердити Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження.
Відповідний проєкт наказу оприлюднено 13 вересня на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України.
Як зазначається у пояснювальній записці до документа, проєкт містить положення, що стосуються зобов’язань України у сфері європейської інтеграції, а саме зобов’язань України, передбачених статтею 64 та Додатком V до Угоди про асоціацію.
Проєкт наказу затверджує гігієнічні вимоги до виробництва та обігу таких категорій (видів) харчових продуктів тваринного походження:
- м’ясо свійських копитних тварин, зайцеподібних, диких тварин та диких тварин, вирощених на фермі;
- подрібнене (січене або рублене) м’ясо (м’ясний фарш), м’ясні напівфабрикати та м’ясо механічного обвалювання;
- м’ясні продукти;
- живі двостулкові молюски, живі голкошкірі, живі кишковопорожнинні та живі морські черевоногі;
- рибні продукти;
- яйця та яєчні продукти;
- жаб’ячі лапки та равлики;
- топлені тваринні жири та шкварки;
- оброблені шлунки, міхури та кишки;
- високоочищений хондроїтин сульфату, гіалуронова кислота, інші гідролізовані хрящові продукти, хітозан, глюкозамін, сичужний фермент, риб’ячий клей та амінокислоти;
- желатин та колаген.
Мінагрополітики приймає зауваження та пропозиції протягом місяця за адресою: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 24, е-mail: n.shchurova@minagro.gov.ua.