«Як бджола» вирощуватиме у промислових масштабах шипшину – КУРКУЛЬ

 

Кооператив «Як бджола» зі Львівської обл. розпочав вирощувати у промислових масштабах шипшину. Повідомляє jagodnik.info.

Як зазначається, на ділянках загальною площею близько 100 га органічним методом вирощують популярні культури — суницю садову, малину та ожину, а також нішеві — суницю альпійську, бузину та віднедавна ще й шипшину.

Шипшину планують вирощувати на 20 га землі.

«Минулого року мали досвід заготівлі дикоросів. І ми зрозуміли, що на шипшину є неабиякий попит. Крім того, що на європейському ринку затребувана дикоросла шипшина, є попит і на органічну. Тому ми зацікавилися досвідом вирощування цієї культури в Україні. Зокрема, ми дізналися, що є сортові форми, які, у порівнянні з дикорослою шипшиною, мають у кілька разів вищий вміст вітаміну С у шкірці, а також олії в зернятах, що важливо для подальшої переробки», — розповів співзасновник кооперативу Тарас Баландюк.

Окрім того, шипшина не дуже вимоглива до ґрунтів і кліматичних умов.

За словами Тараса Баландюка, попри те, що шипшина — це нішева культура, деякі українські господарства вже можуть поділитися успішним досвідом її вирощування. Зокрема, в Україні є декілька промислових плантацій, які розташовані у Закарпатській, Вінницькій та Одеській областях.

«Ми сушили шипшину з їхніх плантацій на своєму обладнанні. Відповідно, в нас уже є досвід сушіння цієї сировини. Крім того, ці господарства надали нам рекомендації щодо догляду, вирощування та механізованого збору врожаю», — розповів фермер.

 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.


Джерело https://kurkul.com

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra