Одеське господарство планує переробляти плоди – AgroTimes
У ТОВ «Колос», що на Одещині має 61 га садів, планують будувати переробний цех для кісточкових та зерняткових.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів Петро Гусєв, головний агроном підприємства.
«Вирощувати плодові лише для продажу у свіжому вигляді сьогодні недостатньо. Ми схиляємо власника до того, щоб організувати цех перероблення, – сказав він. – Тому що, наприклад, під час збирання персика зі 100 т 10−15 т можуть йти лише у перероблення. Найближче підприємство розташовано від нас за 20 км, це велике виробництво компанії «Вітмарк-Україна». Але їм потрібний обсяг, який у господарства не завжди буває. Для таких випадків і потрібно мати мініперероблення. Робити соки-фреш, сухофрукти, чорнослив».
Нагадаємо, раніше Петро Гусєв називав основною проблемою кісточкових цього року дорогу логістику. Якщо у минулі роки господарство возило продукцію до Києва та Львова, то сьогодні це не вигідно.