Минулого сезону зменшилося світове виробництво горіхів – AgroTimes

У сезон 2021/2022 року на 6% знизилося світове виробництво горіхів – з 5,4 до 5,1 млн тонн. Хоча за останнє десятиліття світове виробництво горіхів збільшилося на 50%. На думку експертів, виробництво явно випереджає за темпами зростання споживання.

Про це повідомляє Freshplaza.

Разом з тим за 10 років виробництво фундуку зросло всього на 16%. Тим часом виробництво мигдаля збільшилося  на 53%, волоських горіхів – на 88%, а кеш’ю – на 62%.

У 2020 році мигдаль і волоські горіхи стали найпопулярнішими у покупців, з часткою продажів у 32% та 19% відповідно. Фісташки, кеш’ю та фундук зайняли друге, третє та четверте місця відповідно, з часткою у 17, 16 та 10%.

У трійці провідних світових споживачів лідируюче місце належить Європі, (30%), Північна Америка та Азія займають друге та третє місця з аналогічними частками. Країни Близького Сходу споживають 11% загального світового виробництва горіхів.

Останні кілька років розподіл серед виробників лісових горіхів змінився. У минулому Італія була провідним виробником фундука у шкаралупі, але тепер пальма першості належить Туреччині, яка значно збільшила площі під культурою. Тепер ця країна займає частку 72% світового виробництва фундука в шкаралупі, відтіснивши на друге місце екс-лідера, Італію. Збільшують виробництво і країни Північної Америки, і навіть Чилі.

У 2020 році загальний обсяг експорту фундуку досяг понад 376 тисяч тонн, при цьому Туреччина є провідним експортером із часткою 75%. Продукцію імпортують країни ЄС та Великобританія, при цьому частка Німеччини та Італії склала 24 та 20% відповідно.

 


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra