Ціни на м’ясо суттєво зросли – AgroNews

Після новорічних свят у країні почало дорожчати м’ясо. На сайті Мінфін порівняли, як змінилися ціни із середини грудня по 14 січня. Про це повідомляє money.comments.uа, пише agronews.ua.

Ялов’ячий гуляш став дорожчим на три гривні. Нині його середня ціна у супермаркетах – 236,95 гривень за кілограм. Ялов’ячі ребра зараз продають за колишньою ціною – 140,48 гривень за один кілограм.

Свиняча грудинка коштуватиме покупцям 106,93 гривні за один кілограм. Це більш ніж на дві гривні дорожче за ту ціну, що була в грудні. Свинячу лопатку продають по 115,94 грн за кілограм. З грудня цінник збільшився на понад п’ять гривень. Середня ціна свинячого ошийка у супермаркетах країни становить 156,19 грн, а у грудні — 147,98 грн/кг. Свинячі ребра стали дешевшими за шість гривень. Зараз кілограм коштуватиме приблизно 103,95 грн.

Найбільше відбулася зміна цін на свинячий шашлик. Напередодні свят його ціна за кілограм становила 142 гривні, а в січні вартість зросла до 149,77 гривень/кг.

Найбільші зміни цін за цей період торкнулися курячого м’яса. Джерело передає, що ціна за кілограм курячої гомілки зросла з 65,84 гривень до 72,45 гривень за кг. Кілограм курячого берду зараз продають у супермаркетах у середньому по 99,45 гривень. У грудні цінник був наступним – 93,30 гривень. Куряче філе подорожчало із 114,91 грн/кг до 123,60 гривень за один кілограм.


Джерело https://agronews.ua

Відповісти

Ваш email не публікується