В Україні зросла переробка винограду на 8,5% – АГРОПОЛІТ

За 2021 рік в Україні винороби переробили на виноматеріали 82,46 тис. тонн винограду. Це на 8,5% більше, ніж у 2020 рік. По це повідомляє Державна служба статистики.

Повідомляється, що загалом в Україні було вироблено 5,81 млн декалітрів виноматеріалів (на 2,3% більше).

Зокрема, для виготовлення шампанських та ігристих вин було вироблено 1,87 млн декалітрів виноматеріалів (на 37,7% більше, ніж у 2020 році), для виготовлення коньяку — 211,82 тис. декалітрів (на 8,2% менше), для виготовлення столових вин — 3,09 млн декалітрів (на 13,7% менше), для виготовлення кріплених вин — 614,76 тис. декалітрів (на 32,3% більше).

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку виноградарства та садівництва № 1989-ІХ (2064).


Джерело https://agropolit.com

Відповісти

Ваш email не публікується