Виробництво овочів, ягід та фруктів в Україні за останні 5 років зменшилось на 10%

У 2015 році українські аграрії зібрали 3,01 млн тонн ягід, фруктів та овочів, а вже у 2020 році цей показник знизився на 9,9% — до 2,79 млн тонн.

Про це йдеться у матеріалі «Овочі, фрукти, ягоди: площі та обсяги виробництва за 30 років — інфографіка».

Так, за останні 5 років зменшилось виробництво наступних культур:

    • яблук — (з 1,179 млн тонн до 1,115 млн тонн);

 

    • кавунів — (з 460 до 400 тис. тонн);

 

    • винограду — (з 386 до 281 тис. тонн);

 

    • вишень — (зі 193 до 175 тис. тонн);

 

    • слив — (зі 184 до 173 тис. тонн);

 

    • груш — (зі 171 до 152 тис. тонн);

 

    • динь (зі 117 до 99 тис. тонн);

 

    • горіхів — (зі 115 до 113 тис. тонн);

 

    • черешень — (з 77 до 66 тис. тонн);

 

    • суниці та полуниці — (з 64 до 56 тис. тонн);

 

    • айви — (з 7,4 до 5,8 тис. тонн).

 

Made with Flourish

Збільшилось виробництво: персиків з 16 до 17 тис. тонн, аґрусу — з 6,6 до 8,1 тис. тонн, абрикос — з 65 до 69 тис. тонн, малини з ожиною — з 30 до 35 тис. тонн. Обсяг виробництва смородини залишився без змін — 26 тис. тонн.


Джерело https://superagronom.com

Відповісти

Ваш email не публікується