Як заробити $3700/га при вирощуванні амаранту: відповіді на конференції «From Local to Global: суперфуди, технології, ринки» – SEEDS

Вже 27 жовтня в Києві відбудеться Міжнародна конференція «From Local to Global: суперфуди, технології, ринки», повідомляє SEEDS. Це єдиний екосистемний агрозахід в Україні, що присвячено унікальним українським продуктам і суперфудам, а також технологіям для їхнього виробництва і маркетингу, ефективним рішенням та сервісам виходу українського АПК та інноваційного бізнесу на нові ринки. Одним з таких продуктів є амарант. Перспективам цієї смарт-культури у ХХІ ст. під час конференції буде присвячено виступ голови Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції Олександра Дуди та доцента Дніпровського державного аграрно-економічного університету Світлани Миколенко.

«Посівні площі під амарантом в Україні протягом останніх трьох років зросли з 800 до 3000 тис. га. Зростання зацікавленості у вирощуванні цієї культури серед українських фермерів пояснюється високою прибутковістю реалізації амаранту та продукції його переробки. З одного га посівної площі культури можна отримати до 250 тонн зеленої маси рослини та до 5 тонн товарного насіння, реалізувавши яке можна отримати до 1800 $/га. Переробивши ж насіння на крупу та екстракційну олію чи шрот виробник може заробити в понад вдвічі більше – $3700/га»,- зазначає Олександр Дуда.

В Україні з амаранту виготовляють олію, борошно, шліфовану крупу, пластівці, хлібобулочні, кондитерські та макаронні вироби, сухі сніданки, фармацевтичні препарати та косметичні засоби, йогурти.

«Крім того, культура використовується при виготовленні кормів для риб, сільськогосподарських та свійських тварин, екстрактів, фіто-чаю, трав’яних гранул. Все це свідчить про стійкий споживчий попит на культуру. Адже амарант містить значну кількість корисних для організму людини білків, харчових волокон, мінеральних речовин та ліпідів. Вони запобігають серцево-судинним захворюванням, знижують рівень цукру в крові, стимулюють антиоксидантну активність та мають антибактеріальну і фунгіцидну дію»,- зазначає Світлана Миколенко.

Зазначимо, що міжнародна конференція «From Local to Global: суперфуди, технології, ринки» відбудеться 27 жовтня. Організатор події — агромедіа-агенція SAPIENZA за підтримки Київського контрактового ярмарку. Місце зустрічі: м. Київ, Міжнародний виставковий центр (Броварський проспект 15), виставка “AgroComplex 2021”. Початок о 12:00.

Під час конференції буде охоплено такі теми:

  • Що змінить ринок їжі у найближчі роки?
  • Які українські суперфуди наразі популярні на внутрішньому та зовнішньому ринках?
  • Які технології допомагають українським компаніям вирощувати та створювати успішні продукти і виходити на нові ринки?
  • Сучасні сервіси та фінансові інструменти для успішного бізнесу
  • Аналітика та маркетинг продуктів – чому без них не обійтися?

Участь у конференції безкоштовна за умови обов’язкової попередньої реєстрації. Зареєструватися можна тут.

 


Джерело https://www.seeds.org.ua

Відповісти

Ваш email не публікується