Стартап із Кембриджа створить промислові біореактори для вирощування «лабораторного» м’яса – NEWFOOD

Генеральний директор стартапу Джек Рейд вважає, що існуючі зараз установки біореакторів для вирощування клітинного м’яса є недостатньо продуктивними.

Вони розроблені відповідно до потреб фармакологічної промисловості, яка базується на виробленні невеликих об’ємів продукції за значні кошти та не містять відповідних датчиків, або ж галузі пивоваріння, котра зовсім не пристосована для тиражування клітин м’яса.

Джек Рейд зі своїм партнером, співзасновником стартапу Адамом Гленом, пропонують систему модульних біореакторів, розроблених відповідно до потреб культивування м’яса.

Повний процес виготовлення м’ясного продукту на основі клітин буде відбуватись в одному біореакторі, що значно пришвидшить та здешевить процес.

Для збільшення виробничої потужності, підприємству достатньо буде додати додаткові модульні біореактори у систему виробництва.

Засновники стартапу обіцяють розробити установку таким чином, що вся система буде надзвичайно гнучкою та буде підходити для виробників клітинного м’яса різних потужностей.

Поки що Рейд і його команда працюють над створенням установки та підготовкою її до виробництва.

Компанія взяла участь у попередньому раунді фінансування від SOSV/HAX та Entrepreneur First і наразі будує свій прототип установки в лабораторіях.

Дещо згодом стартап планує організувати наступний раунд збору коштів, щоб розширити команду та перетворити прототип у перше покоління власного продукту.

 


Джерело https://newfood.media

Відповісти

Ваш email не публікується