Дерев’яний шоколад: в Ізраїлі вигадали, чим замінити солодощі – SEEDS

Тренд до здорового харчування та необхідність забезпечити продовольчу безпеку планети (нагодувати більш ніж 7 млрд людей) стимулює харчову промисловість знаходити нові рішення. Саме тому протягом останніх років у світі з’явились сотні стартапів, які пропонують рослинні замінники продуктів тваринництва. З’являються також більш корисні замінники традиційних солодощів. Наприклад, ізраїльська компанія CarobWay пропонує шоколад з ріжкового дерева. Ці солодощі більш корисні, ніж звичайні шоколадки, повідомляє SEEDS.

Ріжкове дерево – досить цікавий продукт. З допомогою його переробки можна виготовляти не лише штучний шоколад, а й хліб, макарони та ін.

“Ріжкове дерево ( Ceratonia siliqua L. ) – це дуже поживна культура, яка містить мінерали та поліфеноли. Структура цукру має низький глікемічний індекс (ГІ), що багато в чому залежить від харчового профілю самого рожкового дерева. У ньому також мало натрію і мало жиру. Ми називаємо цей продукт суперкультурою, тому що ми можемо використовувати 100 відсотків врожаю дерева, яке росте в Ізраїлі вже тисячі років”, – розповідає Уді Алрой, генеральний директор та співзасновник компанії CarobWay.

Також стартап пропонує виготовляти корисні підсолоджувачі для напоїв та в майбутньому зайти на ринок штучного м’яса.

Ріжкове дерево досить легко вирощувати. Воно може витримувати температуру до 50 градусів, тому стає досить актуальним та конкурентоспроможним продуктом в умовах глобального потепління. Ріжкове дерево може вирощуватись на необроблених землях-включаючи пустелі-там, де жодні інші культури не можуть рости без значних, часто нестійких інвестицій.

“Ми потенційно можемо вирощувати дерево на посушливій землі, яка займає 46% поверхні планети”,- заявляє пан Алрой.

«Як зміниться ринок їжі у найближчі роки? Які українські суперфуди наразі популярні на внутрішньому та зовнішньому ринках? Які технології допомагають українським компаніям виходити на нові ринки і створювати унікальні продукти? Про це все ви можете дізнатися 27 жовтня під час Міжнародної конференції: «From Local to Global: суперфуди, технології, ринки» з циклу Збільшення прибутків агробізнесу. Організатором виступає агромедіа-агенція SAPIENZA за підтримки Київського контрактового ярмарку. Місце зустрічі: м. Київ, Міжнародний виставковий центр (Броварський проспект 15), виставка “AgroComplex 2021”. Початок о 12:00.

Відвідування безкоштовно за умови попередньої реєстрації. Зареєструватися можна тут.

 


Джерело https://www.seeds.org.ua

Відповісти

Ваш email не публікується