В Україні з’являться американські інгібітори для стабілізації азоту в ґрунті

На ринку України проходять реєстрацію  інноваційні хімічні продукти американської компанії Koch Agronomic Services — інгібітори уреази та інгібітори нітрифікації для стабілізації азоту при застосуванні з різними азотними добривами СЕNTURO та AGROTAIN. Про це йдеться у матеріалі «Як запобігти втратам азоту — рішення від Koch Agronomic Services та Iva Rove Inc» на Kurkul.com.

В активі компанії є шість запатентованих продуктів, які своєю чергою направлені на окремий тип азотного добрива: безводний аміак, карбамід, КАС тощо. На ринку України деякі продукти вже проходять реєстрацію, а технології  Koch Agronomic Services представляє компанія Iva Rove Inc.

«Внесення інгібіторів нітрифікації разом із безводним аміаком є інноваційною технологією, яку почала впроваджувати в Україні Iva Rove Inc. Саме тому компанія постійно інвестує в обладнання, надаючи аграріям можливість застосовувати продукцію на власних полях і не обтяжувати себе питанням внесення», — йдеться у повідомленні.

СЕNTURO — інгібітор нітрифікації наступного покоління, який розроблений спеціалістами Koch  для внесення одночасно саме із безводним аміаком. Принцип дії препарату полягає в уповільненні процесу нітрифікації шляхом інгібування окислення амонійної форми азоту до нітратної. Продукт широко використовується під посіви ріпаку, кукурудзи, сої, рису, сорго, соняшника, пшениці, цукрових буряків та інших культур, чутливих до пролонгованої дії азоту. Інгібітор CENTURO розроблений 2 роки тому і вже став дуже популярним на ринку США. А Україна стала другим міжнародним ринком після Австралії.

Ще одним продуктом для стабілізації азоту від Koch Agronomic Services, який запропоновано ринку України є AGROTAIN. Це — рідкий інгібітор уреази, яким можна обробляти суху сечовину або резервуар з рідким азотним добривом, наприклад КАС. Цей препарат для стабілізації азоту на сьогодні вже завоював понад 30% європейського ринку інгібіторів.

«Наукові дослідження показують, що втрати азоту через випаровування аміаку лише в результаті неналежної заробки карбаміду чи КАС в ґрунт можуть сягати 40%. Це відбувається тоді, коли ферменти уреази розщеплюють молекулу сечовини на газоподібний аміак, який випаровується. Ці процеси відбуваються як при високих, так і при низьких температурах», — зазначається у матеріалі.


Джерело https://kurkul.com

Відповісти

Ваш email не публікується