Завдяки органіці щороку зростає врожайність огірків, – фермер – AgroTimes

Фермер Олег Поліщук із села Посягва на Рівненщині вважає, що врожайність огірків у його трьох теплицях по 5 соток кожна зростає завдяки органічним добривам та сидератам.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».

«Коли земля прогріється, поливаємо й підживлюємо її, – розповів Олег Поліщук. – Для цього беремо курячий перегній і зброджуємо його (свіжий послід не використовуємо). Настояний послід розводимо з водою і поливаємо ним. Завдяки органіці, на мою думку, у нас щороку зростає врожайність огірків. Останні роки ми не перекопуємо ґрунт у теплицях, але він все одно достатньо пухкий, адже цьому сприяє активність дощових черв’яків. Також перегній ми даємо восени під сидерати або проміжні культури, які садимо після огірків: салати, руколу, зелену цибулю тощо».
Після поливу настоєм перегною вичікують кілька днів, аби ґрунт засвоїв органіку. Для висаджування розсади між рядами залишають метрову відстань, між рослинами — 40–50 см.

«У кожну лунку ллємо спеціальний настій з перегною, кропиви та листя горіха (літр настою на відро води), – поділився фермер. – Такі мікродобрива у нас завжди напохваті у великій бочці, куди поміщається тонна рідини. Кропиву та листя горіха для настою ми сушимо з осені».

Перша зав’язь на рослинах з’являється за три тижні, на початку березня. Її обривають, щоб не виснажувала рослину. А перший повноцінний урожай збирають у середині березня.

 


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується