Агроном розповіла як отримує два яблука на бутоні – AgroTimes

Тетяна Попович, головний агроном господарства «ФайноФрут», що в Закарпатті, поділилася власною програмою хімічного проріджування зав’язей на яблунях.

Про це вона написала у своїй колонці на AgroTimes.

«Виконання програми прорідження – дуже складний процес, який потребує постійного моніторингу і реальної оцінки стану дерев, рясності цвітіння та погодних умов” , – наголосила вона.

«Файно Фрут» проріджує здебільшого дрібноплідні сорти Гала, Пінова, Голден.

При рясному цвітінні, після зав’язування королівської квітки, програма прорідження передбачає внесення амонію тіосульфат (Тіотрак 15-17 л/га з водовиловом 300 л/га). Обприскування проводять двічі. Друге – після розпускання бутонів на однорічних приростах.
Через тиждень після цвітіння вносять 1-нафтилоцетамід (препарат AmidThin або Дірігол) в нормі 1 кг/га.

«Добрий результат приносить внесення бензиладеніну (Потуріл, Глобаріл, Ексіліс) у нормі 1 л/га, – додала головний агроном. – Для досягнення максимального ефекту необхідно дотримуватись температурних режимів».
За словами спеціалістки, у сприятливі роки після застосування цієї програми хімічного проріджування на одному бутоні залишається максимум 2 яблука.

«Проте, варто пам’ятати, що хімічне прорідження інколи потрібно довершити застосуванням ручного прорідження. Це затратно, проте суттєво впливає на якість майбутнього урожаю», – зауважила Тетяна Попович.

 


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується