Україна має значний потенціал виробництва плодово-ягідних вин — експерт – Agravery

Таку думку висловив Віталій Карвіга, засновник сидерії Berryland Cidery, що в селі Макарівська Буда на Київщині, передає agrotimes.ua.

«Сьогодні виробників плодів, ягід набагато більше, ніж виробників винограду, і Україна має великий потенціал у цьому напрямі. Бажано просто робити з якісної сировини якісний гастрономічний продукт. Тому я ніколи не орієнтувався на масмаркет, але так вийшло, що сам масмаркет починає потихеньку орієнтуватися на наші напої», — коментує експерт.

За словами Карвіги, плодово-ягідне виноробство, сидри, питний мед у чомусь поступаються продуктам із винограду й солоду.

«Це окремий ринок, який, на жаль, на пострадянському просторі був угроблений радянською промисловістю, хоча до Першої світової війни сидр виробляли», — підкреслив засновник сидерії Berryland Cidery.

Нагадаємо, Мінагрополітики затвердило інструкції на виробництво 25 нових марок вин.


Джерело https://agravery.com

Відповісти

Ваш email не публікується