Українські фермери виводять нові сорти кущових абрикосів та персиків – AgroNews

На Тернопільщині фермерське господарство культивує  вирощування та виведення кущових абрикосів і персиків. Зокрема, керівник фермерського господарства «Колінз» Микола Павлик  із 90-х років минулого століття займається вирощуванням кущових абрикосів і персиків. Про це повідомляє gazeta1.com, пише  agronews.ua.

Фермер сам вивів сорт  абрикоса  «Борщівський», який є стійким до хвороб, морозів, вітрів, прогонів. Великі плоди важать 40–85 грамів. Сорт успішно себе зарекомендував у нашій зоні ризикованого землеробства лісостепу.

Крім цього, Павлик також методом сполучення на основі канадської, французької, італійської та американської селекцій отримав ще три нових  сорти абрикосів кущоподібної низької форми.


Джерело https://agronews.ua

Відповісти

Ваш email не публікується