Держпродспоживслужба надала інформацію щодо отруєння працівників м’ясокомбінату

На Полтавщині стався випадок отруєння невідомою речовиною 14 співробітників «Глобинського м’ясокомбінату» у лікарні. Всього постраждали 16 осіб, 2 особи від госпіталізації відмовилися. Інцидент трапився у сортувальному цеху ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат». Держпродспоживслужба надала інформацію щодо випадків захворювань працівників ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат», повідомляє agronews.ua.

Відповідно до наданої інформації

В ході проведення заходу встановлено ряд порушень вимог Закону України « Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»:

📌 На момент перевірки ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» в обігу знаходилась м’ясопродукція загальною вагою 4131,3 кг, яка вироблена в день виникнення групового отруєння 16 працівників цеху напівфабрикатів (з 17.00 години

📌 Здійснення ремонтних робіт з реконструкції відділення на другому поверсі над цехом виробництва напівфабрикатів під час виробничих процесів з використанням хімічних будівельних засобів (ремонт підлоги з нанесенням бетонного покриття із зміцненням верхніх шарів хімічними засобами);

📌 Цех напівфабрикатів не забезпечений механічною вентиляцією;

📌 Не проаналізовано всі небезпечні фактори та ризики під час виробництва харчових продуктів, та не впроваджено відповідних заходів щодо попередження можливого хімічного забруднення харчових продуктів. Постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, на даній ділянці виробництва не застосовані.

За результатами проведеного заходу винесено рішення від

Також винесено рішення від

Кременчуцьким відокремленим підрозділом Державної установи «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб» проведено відбір зароків повітря робочої зони. Відповідно до протоколу №1 від

Управлінням Держпраці у Полтавській області створена комісія із спеціального розслідування групового нещасного випадку (отруєння), який стався


Джерело https://agronews.ua

Відповісти

Ваш email не публікується