Науковці дослідили переваги технології подвійного посіву сої — КУРКУЛЬ

Дослідники Університету Кентуккі, довели що повторний посів сої після озимої пшениці може збільшити чистий прибуток фермерам без необхідності обробляти додаткові площі. Про це йдеться у «Фермерському огляді світової преси за червень» на Кurkul.com.

«Результати експерименту показали, що висадка сої, 200 тис. насінин на га відносної стиглості 4,7, мала б найбільшу ймовірність створення чистої економічної віддачі», — розповіла член Американського товариства агрономії та дослідниця Університету Кентуккі Керрі Нотт.

Зі слів науковиці, другий врожай сої становить близько 10% врожаю, що збирають на Середньому Півдні та в долині річки Огайо у США. Однак у минулому ця цифра сягала 36% від виробництва сої в регіоні.

«Проте варто зазначити, що логістика системи подвійного врожаю часом може бути дуже вимогливою», — зауважила Керрі Нотт.

 


Джерело https://kurkul.com

Відповісти

Ваш email не публікується