Річний баланс м’яса, субпродуктів і жиру в Україні – Оновлення 04.2021 • Meat-Inform

Уточнення підсумкових даних з виробництва м’яса в 2020 році в офіційній статистиці призвело до перегляду і багатьох наших оцінок та прогнозів минулого й поточного років. Стосовно 2021 року, з урахуванням ще й опреративної статистики, був збільшений прогноз виробництва яловичини, але приблизно на ту ж величину були збільшені прогнози для свинини та курятини. Отже очікуваний обсяг надхоження м’яса залишився на тому ж рівні, що й у попередній версії балансів. В той же час, фактичне збереження великих запасів нереалізованого м’яса на підприємствах вказує на те, що споживання йде повільніше, ніж очікувалося. Враховуючи це, ми в черговий раз знизили прогноз споживання.     

Яловичина (тис. тонн)

2017 2018 2019 2020 2021*
Початкові запаси 40 39 40 38 36
Імпорт 2 2 2 4 6
Виробництво 291 288 295 276 266
 – с/г підприємства 75 69 80 67 59
 – господарства населення 216 218 215 209 207
Загальна пропозиція 332 328 338 319 309
Експорт 54 55 52 34 28
Споживання 234 227 242 243 244
Втрати 6 6 6 6 5
Кінцеві запаси 39 40 38 36 32
Загальний попит 332 328 338 319 309
Споживання на душу населення 5,5 5,4 5,7 5,8 5,9

* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.

Новини партнерів

Свинина (тис. тонн)

2017 2018 2019 2020 2021*
Початкові запаси 50 56 50 49 48
Імпорт 8 36 30 38 33
Виробництво 631 604 602 592 607
 – с/г підприємства 312 302 319 319 347
 – господарства населення 319 302 283 273 260
Загальна пропозиція 689 697 682 679 688
Експорт 6 2 3 4 5
Споживання 614 631 617 613 620
Втрати 13 13 13 13 13
Кінцеві запаси 56 50 49 48 51
Загальний попит 689 697 682 679 688
Споживання на душу населення 14,5 14,9 14,7 14,7 15,0

* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.

М’ясо свійської птиці (тис. тонн)

2017 2018 2019 2020 2021*
Початкові запаси 95 82 127 160 146
Імпорт 121 133 135 114 130
Виробництво 1 185 1 259 1 381 1 405 1 337
 – с/г підприємства 1 014 1 085 1 210 1 232 1 128
 – господарства населення 171 174 172 173 209
Загальна пропозиція 1 401 1 474 1 643 1 679 1 614
Експорт 273 331 416 434 420
Споживання 1 019 989 1 037 1 068 1 007
Втрати 26 28 30 30 29
Кінцеві запаси 82 127 160 146 157
Загальний попит 1 401 1 474 1 643 1 679 1 614
Споживання на душу населення 24,0 23,4 24,7 25,6 24,3

* прогноз

Інше м’ясо (тис. тонн)

2017 2018 2019 2020 2021*
Початкові запаси 2 2 2 2 2
Імпорт 0 0 0 0 0
Виробництво 34 35 33 33 33
 – с/г підприємства 2 2 2 2 2
 – господарства населення 33 33 32 32 32
Загальна пропозиція 36 37 35 35 35
Експорт 0 0 0 0 0
Споживання 33 34 33 32 32
Втрати 1 1 1 1 1
Кінцеві запаси 2 2 2 2 2
Загальний попит 36 37 35 35 35
Споживання на душу населення 0,8 0,8 0,8 0,8 0,8

* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.

М’ясо (без субпродуктів і жиру, тис. тонн)

2017 2018 2019 2020 2021*
Початкові запаси 187 180 218 249 233
Імпорт 131 171 168 156 169
Виробництво 2 140 2 185 2 312 2 306 2 243
 – с/г підприємства 1 402 1 458 1 610 1 620 1 536
 – господарства населення 738 727 701 686 707
Загальна пропозиція 2 459 2 536 2 698 2 711 2 645
Експорт 334 388 471 473 453
Споживання 1 900 1 882 1 929 1 957 1 903
Втрати 45 47 50 49 48
Кінцеві запаси 180 218 249 233 241
Загальний попит 2 459 2 536 2 698 2 711 2 645
Споживання на душу населення 44,7 44,5 45,9 46,9 45,9

* прогноз
Примітки: імпорт і експорт яловичини й свинини – у перерахунку на вагу туші.

Субпродукти (тис. тонн)

2017 2018 2019 2020 2021*
Початкові запаси 13 14 13 13 12
Імпорт 24 28 27 25 25
Виробництво 160 155 156 151 151
 – ВРХ 59 58 59 56 54
 – свиней 99 94 94 92 95
 – інші 3 3 3 3 3
Загальна пропозиція 197 196 196 189 188
Експорт 9 6 6 8 7
Споживання 167 169 170 162 162
Втрати 7 7 7 7 7
Кінцеві запаси 14 13 13 12 12
Загальний попит 197 196 196 189 188
Споживання на душу населення 3,9 4,0 4,1 3,9 3,9

* прогноз

Тваринний жир (тис. тонн)

2017 2018 2019 2020 2021*
Початкові запаси 8 9 9 7 7
Імпорт 54 60 47 36 35
Виробництво 61 59 59 57 57
 – ВРХ 15 15 16 15 14
 – свиней 45 43 42 42 42
 – інші 1 1 1 1 1
Загальна пропозиція 123 128 114 100 98
Експорт 0 0 0 0 0
Споживання 109 115 102 89 88
Втрати 5 5 4 4 4
Кінцеві запаси 9 9 7 7 7
Загальний попит 123 128 114 100 98
Споживання на душу населення 2,6 2,7 2,4 2,1 2,1

* прогноз

М’ясо (включаючи субпродукти й жир, тис. тонн)

2017 2018 2019 2020 2021*
Початкові запаси 209 203 241 269 252
Імпорт 209 259 242 218 229
Виробництво 2 362 2 399 2 527 2 514 2 451
Загальна пропозиція 2 779 2 861 3 009 3 000 2 932
Експорт 343 395 477 481 460
Споживання 2 176 2 166 2 202 2 208 2 153
Втрати 57 59 61 60 59
Кінцеві запаси 203 241 269 252 259
Загальний попит 2 779 2 861 3 009 3 000 2 932
Споживання на душу населення 51,2 51,2 52,4 52,9 52,0

* прогноз
Примітки: імпорт і експорт яловичини й свинини – у перерахунку на вагу туші.

 


Джерело https://meat-inform.com

Відповісти

Ваш email не публікується