У Херсоні розквітла жимолость – AgroTimes

Про це повідомляється на офіційній сторінці ботанічного саду у Фейсбук.

Відомо близько 190 видів майже у всіх областях Північної півкулі, в більшості із Гімалаїв і Східної Азії.

Частина видів жимолості – їстівні. Це найбільш ранні ягоди в нашій місцевості. В Україні вона достигає вже наприкінці травня. Містить багато вітамінів та інших корисних речовин. Придатна для механічного комбайнового збирання без суттєвої втрати якості.

В Україні ягоди жимолості культивуються на 200 га, переважно на заході країни. Їх використовують у переробці для підфарбовування смузі, йогуртів. Ягоду також заморожують, виготовляють з неї соки.

 

Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується