Виробництво свинини в ЄС зростає повільніше, ніж у 2020 році • Meat-Inform

Виробництво свинячого м’яса в ЄС у 2020 році зросло на 1,2%. Такі дані опубліковано у звіті Єврокомісії. Збільшення продажів було зумовлене експортним попитом. Опитування представників галузі тваринництва в грудні 2020 року свідчить про збільшення поголів’я свиней на відгодівлі на 750 тис. голів, або на 0,8%. Кількість поросят також зросла на 2,2 млн. голів, головним чином у Франції. Це, ймовірно, призведе до збільшення виробництва свинячого м’яса в першій половині 2021 року.

Утім, варто зазначити, що кількість свиноматок, навпаки, зменшилася на 0,5%. Тому зростання виробництва навряд буде довготерміновим.

Загалом виробництво свинячого м’яса у 2021 році має збільшитися лише незначно – на 0,7%, вважають у Єврокомісії. Середнє річне споживання свинини збільшиться до 32,7 кг на душу населення (+ 1,4%), оскільки на внутрішньому ринку буде доступно більше свинячого м’яса.

Експорт свинячого м’яса з ЄС у 2020 році зріс на 18%. Безумовно, найбільша частка припала на Китай, який збільшив обсяг торгівлі з ЄС приблизно на 1 мільйон тонн. Хоча випадки АЧС у Німеччині призвели до негайних торгових обмежень експорту до ключових партнерів (Китай, Південна Корея та Японія), інші країни-члени ЄС змогли заповнити нішу, залишену німецькими експортерами.

У 2021 році зростання експорту уповільниться, але все ще залишатиметься на дуже високому рівні. Галузь свинарства в Китаї починає відновлюватися, але все ще повідомляється про нові випадки АЧС, що може уповільнити прогрес. На відновлення після африканської чуми свиней в інших азіатських регіонах знадобиться ще більше часу.

 

Джерело https://meat-inform.com

Відповісти

Ваш email не публікується