Крафтовий хліб за класичним французьким рецептом створює пекар із Києва – Seeds

Вже майже 10 років Денис Комаренко випікає крафтовий хліб. Усі інгредієнти відбирає самостійно і дотримується класичного французького рецепта.

У його пекарні борошно і закваски проходять відбір перш ніж стати інгредієнтами хлібу. Печуть тут і чорний, і білий хліб.

“Сама ідея прийшла з Франції, щоб зробити хліб, як пік один старий пекар у Франції, у Парижі. Але, звичайно, такого хліба у нас не вийшло. У нас вийшов свій хліб, причому два види – білий і чорний”, – розповів пекар Денис Комаренко.

Усі інгредієнти хліба – це мука, вода, сіль і закваска.

Денис каже, що у такого хліба має бути тріскіт – це називається “пісня хлібу”.

Кілограм крафтового хліба коштує не дешево – 75 грн. Окрім Києва, у пекаря купують хліб ще з п’яти областей.

“Хліб усі їдять, і тут питання вже про те, хто що вибирає. Хто вибирає якість, хто – ціну, а хто – вид хліба”, – розповідає пекар.

Джерело https://www.seeds.org.ua

Відповісти

Ваш email не публікується