Порошкоподібний замінник м’яса презентували у Фінляндії • Meat-Inform

У світі зростає популярність штучного м’яса. Деякі компанії виготовляють його з рослинних інгредієнтів, деякі вирощують в лабораторіях чи на 3D-біопринтерах. Утім є й інші варіанти створення подібних продуктів. Фінський стартап Solar Food пропонує екологічну альтернативу м’ясу і молоку. “Солеїн” – це жовте борошно, на 65 відсотків складається з білка. Для його виробництва потрібні вуглекислий газ, електрика, бактерії, вода, поживні речовини і вітаміни. А також біореактор.

З продукту можна створювати багато білкових страв, зокрема, штучне м’ясо. “Солеїн” не вирощують – його клітини просто культивують в лабораторії. Процес створення білкового борошна вимагає набагато менше ресурсів, ніж виробництво м’яса або молока. Більш того, головний інгредієнт – це вуглекислий газ, надлишок якого в атмосфері є причиною прискорення глобального потепління.

 

На новий продукт покладено великі сподівання. Влада Фінляндії виділила стартапу більш ніж п’ять мільйонів доларів державної підтримки. Очікується, що “солеїн” з’явиться на ринку в 2023 році.

 

Джерело https://meat-inform.com

Відповісти

Ваш email не публікується