Чому на 39% зросли виробничі витрати бразильських птахофабрик? • Meat-Inform

Витрати на виробництво птиці в Бразилії у 2020 році зросли на 38,93%, досягнувши найгіршого рівня з 2012 року.

Ціни на м’ясо знизились або стабілізувались, а частка витрат на корми зросла до 87% від загальних виробничих витрат. За даними Embrapa Suínos e Aves, з 10 елементів, що складають витрати на виробництво птиці, минулого року зменшились лише витрати на робочу силу (-0,2%). Інші 9 компонентів збільшились. Найбільше зростання спостерігалося у витратах на корми, які зросли на 33,02%, також подорожчали пташенята (4,16%), перевезення (0,68%), амортизація (0,45%); капітальні витрати (0,48%), електроенергія (0,48%), обслуговування (0,09%), медикаменти (0,09%) та ін.

 

Ситуація, ймовірно, погіршиться. оскільки ціни на кукурудзу та соєві шрот у січні продовжили зростати. Цей сценарій у поєднанні зі зменшенням цін на курятину, чинить тиск на купівельну спроможність виробників.

Бразилія планує у 2021 році виготовити 14,5 млн. тонн курячого м’яса, що на 5,5% більше, ніж попередній рекорд, досягнутий минулого року. Утім, подальше подорожчання кормів та зростання собівартості виробництва можуть змінити плани бразильських виробників.

 

Джерело https://meat-inform.com

Відповісти

Ваш email не публікується