В Україні прогнозують зниження закупівельних цін на свинину – AgroNews

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 18 січня – 24 січня 2021 року: 36 – 37 грн/кг на свиней живою вагою. Про це повідомила прес-служба Асоціації «М’ясної галузі», пише agronews.ua.

Ринкова ціна ймовірно знизиться на 1 грн/кг в порівнянні з минулим тижнем. Така ціна обумовлена наступними факторами:

1. Традиційним зниженням попиту на свинину після новорічних та різдвяних свят.

2. Локдауном і різким зниженням попиту серед закладів HoReCa (готелі, ресторани, кафе).

3. Збільшенням пропозиції свиней від свинокомплексів, які зменшують поголів’я або припиняють роботу.

Також буде тиснути дешевий імпорт свинини з ЄС, де собівартість набагато нижча за українську, при вищих цінах на корми та вищу зарплату у собівартості. Приводимо ціни на напівтуші свиней в розрізі країн ЄС на 3 січня 2021 р. без ПДВ, в євро за 100 кг. Оптова ціна свинини в напівтушах в Польщі 1,11 євро/кг –  найнижча в ЄС після Бельгії – 0,87 євро/кг.

EU-prices-2

Попри низьку ціну на свиней, переважна більшість свинарів Євросоюзу навіть зараз працюють з прибутком через меншу собівартість вирощування ніж в Україні.

world-pig-prices_en_16

Ціни в ЄС та Бразилії цього тижня майже не зазнали змін. Через відкриття нових ринків збуту, зокрема до Тайваню, ціни в США піднялись майже на 2% попри традиційний спад цін взимку та проблеми, що виникли внаслідок спалахів COVID-19. Ціни в Канаді за перші два тижні 2021 року впали на 9,2%

Динаміка цін у світі:
🔻 -0,24% ЄС
🔻 -0,06% Бразилія
✔️ +1,86% США
🔻 -9,20% Канада

У січні-лютому усі підводять підсумки фінансового року. Вже очевидно, контролювати вирощування, собівартість і прибуток потрібно не раз в рік, а в реальному часі. Свинарям України та СНД допомагає в цьому програма PigCentre. Це програма створена з урахуванням національних особливостей бізнесу в свинарстві, побудована на алгоритмах та формулах, що допомагають запобігати помилкам на свинокомплексах.

Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м’ясопереробних підприємств і свинокомплексів.

Screenshot_1

Джерело https://agronews.ua

Відповісти

Ваш email не публікується