Річний баланс м’яса, субпродуктів і жиру в Україні – Оновлення 12.2020 • Meat-Inform

Поточна статистика вказує на те, що виробництво м’яса в країні йде трохи швидше, ніж очікувалося, а експорт, навпаки, трохи повільніше. Це означає, що більше м’яса пішло й далі йде на внутрішнє споживання, і за підсумками року буде, все ж таки, приріст у порівнянні з роком попереднім. Втім, необхідно зазначити, що збільшиться тільки споживання м’яса птиці, по яловичині та свинині буде спад.  

Яловичина (тис. тонн)

2016 2017 2018 2019 2020*
Початкові запаси 48 40 39 40 38
Імпорт 2 2 2 2 5
Виробництво 301 291 288 295 267
 – с/г підприємства 78 75 69 80 67
 – господарства населення 223 216 218 215 200
Загальна пропозиція 352 332 328 338 310
Експорт 45 54 55 52 33
Споживання 261 234 227 242 237
Втрати 6 6 6 6 5
Кінцеві запаси 40 39 40 38 34
Загальний попит 352 332 328 338 310
Споживання на душу населення 6,1 5,5 5,4 5,7 5,7

* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.

Новини партнерів

Свинина (тис. тонн)

2016 2017 2018 2019 2020*
Початкові запаси 46 50 56 50 49
Імпорт 4 8 36 30 37
Виробництво 640 631 604 602 592
 – с/г підприємства 332 312 302 319 315
 – господарства населення 308 319 302 283 277
Загальна пропозиція 690 689 697 682 678
Експорт 4 6 2 3 4
Споживання 623 614 631 617 612
Втрати 13 13 13 13 13
Кінцеві запаси 50 56 50 49 49
Загальний попит 690 689 697 682 678
Споживання на душу населення 14,6 14,5 14,9 14,7 14,7

* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.

М’ясо свійської птиці (тис. тонн)

2016 2017 2018 2019 2020*
Початкові запаси 84 95 82 127 160
Імпорт 85 121 133 135 112
Виробництво 1 167 1 185 1 259 1 381 1 404
 – с/г підприємства 992 1 014 1 085 1 210 1 240
 – господарства населення 174 171 174 172 164
Загальна пропозиція 1 335 1 401 1 474 1 643 1 676
Експорт 242 273 331 416 435
Споживання 973 1 019 989 1 037 1 079
Втрати 25 26 28 30 30
Кінцеві запаси 95 82 127 160 132
Загальний попит 1 335 1 401 1 474 1 643 1 676
Споживання на душу населення 22,8 24,0 23,4 24,7 25,8

* прогноз

Інше м’ясо (тис. тонн)

2016 2017 2018 2019 2020*
Початкові запаси 2 2 2 2 2
Імпорт 0 0 0 0 0
Виробництво 34 34 35 33 33
 – с/г підприємства 1 2 2 2 2
 – господарства населення 32 33 33 32 32
Загальна пропозиція 36 36 37 35 35
Експорт 0 0 0 0 0
Споживання 33 33 34 33 33
Втрати 1 1 1 1 1
Кінцеві запаси 2 2 2 2 2
Загальний попит 36 36 37 35 35
Споживання на душу населення 0,8 0,8 0,8 0,8 0,8

* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.

М’ясо (без субпродуктів і жиру, тис. тонн)

2016 2017 2018 2019 2020*
Початкові запаси 180 187 180 218 249
Імпорт 92 131 171 168 154
Виробництво 2 141 2 140 2 185 2 312 2 296
 – с/г підприємства 1 404 1 402 1 458 1 610 1 623
 – господарства населення 737 738 727 701 673
Загальна пропозиція 2 413 2 459 2 536 2 698 2 699
Експорт 291 334 388 471 472
Споживання 1 891 1 900 1 882 1 929 1 962
Втрати 45 45 47 50 49
Кінцеві запаси 187 180 218 249 216
Загальний попит 2 413 2 459 2 536 2 698 2 699
Споживання на душу населення 44,3 44,7 44,5 45,9 47,0

* прогноз
Примітки: імпорт і експорт яловичини й свинини – у перерахунку на вагу туші.

Субпродукти (тис. тонн)

2016 2017 2018 2019 2020*
Початкові запаси 15 13 14 13 13
Імпорт 24 24 28 27 25
Виробництво 163 160 155 156 149
 – ВРХ 61 59 58 59 54
 – свиней 100 99 94 94 92
 – інші 3 3 3 3 3
Загальна пропозиція 202 197 196 196 186
Експорт 7 9 6 6 8
Споживання 174 167 169 170 160
Втрати 7 7 7 7 7
Кінцеві запаси 13 14 13 13 12
Загальний попит 202 197 196 196 186
Споживання на душу населення 4,1 3,9 4,0 4,1 3,8

* прогноз

Тваринний жир (тис. тонн)

2016 2017 2018 2019 2020*
Початкові запаси 8 8 9 9 7
Імпорт 45 54 60 47 36
Виробництво 62 61 59 59 56
 – ВРХ 16 15 15 16 14
 – свиней 45 45 43 42 42
 – інші 1 1 1 1 1
Загальна пропозиція 115 123 128 114 100
Експорт 0 0 0 0 0
Споживання 103 109 115 102 89
Втрати 4 5 5 4 4
Кінцеві запаси 8 9 9 7 7
Загальний попит 115 123 128 114 100
Споживання на душу населення 2,4 2,6 2,7 2,4 2,1

* прогноз

М’ясо (включаючи субпродукти й жир, тис. тонн)

2016 2017 2018 2019 2020*
Початкові запаси 203 209 203 241 269
Імпорт 161 209 259 242 215
Виробництво 2 367 2 362 2 399 2 527 2 502
Загальна пропозиція 2 730 2 779 2 861 3 009 2 985
Експорт 298 343 395 477 480
Споживання 2 167 2 176 2 166 2 202 2 210
Втрати 56 57 59 61 60
Кінцеві запаси 209 203 241 269 235
Загальний попит 2 730 2 779 2 861 3 009 2 985
Споживання на душу населення 50,8 51,2 51,2 52,4 52,9

* прогноз
Примітки: імпорт і експорт яловичини й свинини – у перерахунку на вагу туші.

 

Джерело https://meat-inform.com

Відповісти

Ваш email не публікується