Відомо, як вплинули погодні умови на якість зерна пшениці врожаю 2020 року – AgroNews

Якість продовольчої пшениці врожаю 2020 року в Україні в цілому можна охарактеризувати як хороше з досить високим вмістом білка, а також показників клейковини, числа падіння і сили борошна, заявила віце-президент Cotecna Inspection (Причорноморський і Балтійський регіони) Аріна Корчмарева. Про це повідомляє ІА «АПК-Інформ», пише agronews.ua.

«Середній рівень білка в продовольчій пшениці в ц.р. досить високий для України і становить близько 12,3%. Також надходять партії пшениці з білком більше 13%», – уточнила експерт.

У той же час, додала вона, не дивлячись на високий рівень вмісту білка в продовольчій пшениці, якість білка в окремих партіях є досить низьким, що виражається в слабких зв’язках між молекулами протеїну і, як результат, в слабкій клейковині.

«В цілому якість української пшениці у 2020 році знаходиться приблизно на рівні середніх показників попереднього врожаю, а прогнозоване відсоткове співвідношення продовольчої і фуражної пшениці в поточному сезоні складе приблизно 40:60. Однак слід мати на увазі, що якість продовольчої пшениці можна в повній мірі оцінити приблизно через 3 місяці після накопичення і зберігання на елеваторах, так як за цей період біохімічні процеси в зерні досягають свого балансу», – прогнозує А. Корчмарева.

Нагадаємо, Україна збере найменший урожай за останні 4 роки.

Джерело https://agronews.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra