Стало відомо чому українські гарбузи за рік подорожчали вдвічі – Seeds

Гарбузи потроху витісняють на прилавках кавуни і дині. Цьогоріч через неврожай овоч значно підскочив у ціні – порівняно з минулим роком здорожчав удвічі. За кілограм правлять до 12 гривень.

За словами фермера Вадима Кричковського, цей овоч дуже примхливий і вибагливий, тому через холодну осінь плоди досі не дозріли.

В гарбузах елітного сорту Тіана майже немає зернят і порожнин. З них готують не лише кашу, а й фреші, крем-суп і запіканку. А з сухих плодів роблять борошно і вже його продають до Європи. Частину гарбузів Вадим постачає до українських супермаркетів.


“В районі 15 євроцентів. Тобто в два рази вище ціна. Але все рівно це не дуже велика ціна. В середньому 6-7 грн такого гарбуза в гуртовій продажі на мережу. В межах 12 грн його ціна. Це нормальна ціна. Його споживають не багато”, – каже фермер.

Вирощувати гарбузи у великих масштабах не завжди вигідно, каже фермер. Рослина примхлива, а урожай завжди залежить від погоди.

У Миколаївській області гарбуз на ринку майже у кожній ятці. Утім, його не багато. Продавці кажуть, поки що не сезон і купують гарбуз не дуже активно. Цьогоріч цей товар на ринку здорожчав удвічі.

“Того року був 5-6 грн кг, цього – 8, 9, 12”, – каже продавчиня Анастасія Кравець. Масова торгівля, за словами продавчині, розпочнеться у кінці жовтня.


Джерело https://www.seeds.org.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra