На 2,6% зменшились обсяги виробництва м’яса в Німеччині • Meat-Inform

За даними Федеральної служби статистики Німеччини (Destatis), упродовж першого півріччя 2020 року на бійнях країни було забито 28,9 млн голів сільськогосподарських тварин (свиней, великої рогатої худоби, овець, кіз і коней). Загальний обсяг виробництва м’яса (зокрема і м’яса птиці) в січні-червні склав приблизно 3,9 млн тонн.

Виробництво усіх видів м’яса у ФРН у першій половині року скоротилося на 0,6% (22,1 тис. тонн), порівняно з показниками перших 6 місяців 2019 року. Причина спаду – карантин через COVID-19. Якщо в січні-березні в порівнянні з першим кварталом минулого року виробництво м’яса зросло на 1,4% (+27,6 тис. тонн), то в квітні-червні знизилося на 2,6% (-49,7 тис. тонн).

Зокрема частка свинини, виробленої на німецьких бойнях, в першому півріччі знизилася на 1% (-26,2 тис. тонн) – до 2,6 млн тонн, незважаючи на те, що в першому кварталі спостерігалося зростання на 1,2 % (+15,9 тис. тонн). Зменшення обсягів виробництва стало наслідком скорочення обсягу забою свиней у другому кварталі на 3,3% (-42,1 тис. тонн).

 

Джерело https://meat-inform.com

Відповісти

Ваш email не публікується