На Херсонщині Держпродспоживслужбою не допущено до реалізації майже 14,5 тонн овочевих та баштанних культур

У державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках, які входять до складу Херсонської регіональної державної лабораторії, з 1 по7 серпня 2020 року проведено 923 дослідження рослинної продукції, серед яких 200 – баштанних культур.

Про це повідомляється на сайті Держпродспоживслужби України.

Зазначається, що під час досліджень було виявлено 17 випадків перевищення гранично допустимої кількості (ГДК) вмісту нітратів.

Види продукції, в якій виявлено перевищення ГДК:

буряк – 2 випадки;

кабачки – 5 випадків;

капуста – 1 випадок;

перець – 1 випадок;

дині – 8 випадків.

“У всіх випадках вміст нітратів перевищує гранично допустиму концентрацію не більше, ніж у 2 рази. Овочі та бахчові не допущені до реалізації. Усього 14,4 тонн”,- підкреслили у відомстві.

AgriGator

Відповісти

Ваш email не публікується